Inglasad altan och inglasat uterum

Starta sommaren i förväg eller förläng den med en vacker, inglasad altan! Du måste inte stanna inomhus bara för att hösten kommer utan kan fortsätta njuta av härliga måltider utomhus. När du glasat in din altan eller ditt uterum så kan du glädjas åt naturen morgon, middag och kväll oavsett årstid och väder.

Unna dig en skräddarsydd, inglasad altan

Wåxberg Bygg AB skapar gärna en personligt anpassad altan eller ett inglasat uterum som uppfyller alla dina drömmar och förväntningar. Vi har mångårig erfarenhet av altanbygge och våra proffsiga snickare vet hur man skapar ett elegant inglasat uterum som passar dig och din bostad perfekt.

Dörrar – ett viktigt inslag i en inglasad altan

När det gäller dörrar till en inglasad altan så finns det olika alternativ men det är väldigt populärt med skjutdörrar. Dessa ger en lite mindre öppning än till exempel vikdörrar men det är ingen skillnad på isoleringsmöjligheter mellan dessa två alternativ.

Fundera på hur du vill använda ett inglasat uterum

Innan du låter oss bygga en inglasad altan åt dig så finns det en del saker som du behöver ta ställning till. Tänk till exempel på att utformningen av altanen avgörs av hur du kommer att använda den. Du kan dela in dina behov efter årstiderna:

  • Sommar – om du bara vill skydda dig mot regn och vind under sommarperioden så är det fullt tillräckligt med enkelglas samt en enkelt utformad profil.
  • Höst och vår – under hösten och våren är det lämpligt med isolerade glaspartier, det vill säga ett enkelt isolerglassystem.
  • Vinter – ett inglasat uterum behöver högre grad av isolering och vi rekommenderar till exempel tvåglasfönster.
Inglasat uterum på altan

Kontakt

Wåxberg Bygg AB delar gärna med sig av sina kunskaper när det gäller inglasning och altanbygge! Om du känner dig osäker på något så vill vi gärna att du hör av dig till oss!

KONTAKTA OSS IDAG FÖR PRISFÖRSLAG!